- 400-500 g mlete govedine
- 400 g piščančjega mesa (zgornji deli beder brez kosti in kože)
- 3 čebule, 2 jajci, sol, poper
- kumina, žlička mlete paprike
- skodelica rozin, 10-15 črnih oljk, 750 g sladke koruze
- skodelica mleka po potrebi
- začimbe, zelišča po lastni izbiri (npr. origano, bazilika, peteršilj)
Priprava:
- Piščančje meso v kozici prelijemo s skodelico (ali dvema) vode, solimo. Ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut, da se meso skuha.
- Jajci trdo skuhamo, oljke izkoščičimo in narežemo, rozine pa za 5 minut namočimo v malo vode.
- Čebulo narežemo in z mletim mesom popražimo. Začinimo s soljo, poprom in začimbami, kuhamo še 5 minut, nato preložimo v večji model ali več manjših.
- Koruzo iz pločevinke v mešalniku pretlačimo v pire. Po potrebi prilijemo mleko ali vodo, v kateri se je kuhalo piščančje meso. Solimo, popramo po okusu, nato 5 minut segrevamo v ponvi.
- Pečico vklopimo na 200 stopinj.
- Mleto meso v modelu potresemo z namočenimi rozinami, koščki oljk, dodamo na četrtine narezani jajci in koščke piščančjega mesa ter prekrijemo s koruznim pirejem.
- Model za 15 minut porinemo v ogreto pečico. Ponudimo s skledo zelene solate s česnom.