Sredin namig za kosilo: Pastel de choclo

Znana južnoameriška mesna jed
. Pripra­va traja nekje 20 minut, 
čas peke pa še 20 minut. Dober tek!

Objavljeno
12. februar 2016 12.52
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400-500 g mlete govedine
  • 400 g piščančjega mesa (zgornji deli beder brez kosti in kože)
  • 3 čebule, 2 jajci, sol, poper
  • kumina, žlička mlete paprike
  • skodelica rozin, 10-15 črnih oljk, 750 g sladke koruze
  • skodelica mleka po potrebi
  • začimbe, zelišča po lastni izbiri (npr. origano, bazilika, peteršilj)


Priprava:

  1. Piščančje meso v kozici prelijemo s skodelico (ali dvema) vode, solimo. Ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut, da se meso skuha.
  2. Jajci trdo skuhamo, oljke izkoščičimo in narežemo, rozine pa za 5 minut namočimo v malo vode.
  3. Čebulo narežemo in z mletim mesom popražimo. Začinimo s soljo, poprom in začimbami, kuhamo še 5 minut, nato preložimo v večji model ali več manjših.
  4. Koruzo iz pločevinke v mešalniku pretlačimo v pire. Po potrebi prilijemo mleko ali vodo, v kateri se je kuhalo piščančje meso. Solimo, popramo po okusu, nato 5 minut segrevamo v ponvi.
  5. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
  6. Mleto meso v modelu potresemo z namočenimi rozinami, koščki oljk, dodamo na četrtine narezani jajci in koščke piščančjega mesa ter prekrijemo s koruznim pirejem.
  7. Model za 15 minut porinemo v ogreto pečico. Ponudimo s skledo zelene solate s česnom.