Sestavine:
- 1 kg buče (muškatna ali katera druga velika buča)
- po želji dodatki: sol, poper, maslo, bučno olje, žajbelj
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj.
- Buči odstranimo semenje in jo razrežemo na večje kose, približno na 15 x 15 cm.
- Kose zložimo na pekač in pekač porinemo v pečico za 25-30 minut. V tem času se robovi zapečejo, porjavijo, buča se zmehča in malo zmanjša, iz pečice pa se vije čaroben vonj. Če želimo bolj zapečeno bučo, peko podaljšamo za 10 minut.
Namig: Bučo po želji začinimo z izbranimi dodatki in ponudimo po zeljni juhi kot prilogo popečeni svinjski zarebrnici in solati s čičerko.
Opomba: Preden pečeno bučo začinite po okusu, jo pokusite. Morda vam bo celo najljubša brez česarkoli.