Sredin namig za kosilo: Pečena buča

Smešno preprosta jed, ki bo iz pečice izvabila čudovite dišave. Na vaš krožnik pa prinesla okusen grižljaj.

Objavljeno
31. december 2015 13.07
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 1 kg buče (muškatna ali katera druga velika buča)
  • po želji dodatki: sol, poper, maslo, bučno olje, žajbelj


Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  2. Buči odstranimo semenje in jo razrežemo na večje kose, približno na 15 x 15 cm.
  3. Kose zložimo na pekač in pekač porinemo v pečico za 25-30 minut. V tem času se robovi zapečejo, porjavijo, buča se zmehča in malo zmanjša, iz pečice pa se vije čaroben vonj. Če želimo bolj zapečeno bučo, peko podaljšamo za 10 minut.


Namig: Bučo po želji začinimo z izbranimi dodatki in ponudimo po zeljni juhi kot prilogo popečeni svinjski zarebrnici in solati s čičerko.


Opomba: Preden pečeno bučo začinite po okusu, jo pokusite. Morda vam bo celo najljubša brez česarkoli.