Sredin namig za kosilo: Pečenica s kislim zeljem

Domača hrana za jesenske dni; čas kuhanja in peke 30 minut

Objavljeno
18. november 2014 10.41
PEČENICA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

2–4 pari pečenic

1/2 kg kislega zelja

lovorov list

žlica moke po potrebi

 

Priprava:

V večji lonec položimo pečenice in prilijemo vodo, da jih skoraj povsem prekrije. Pristavimo. Ko voda zavre, pečenice nad šibkim ognjem kuhamo 20 minut.

Medtem v drug lonec stresemo kislo zelje, prilijemo prav malo vode, začinimo z lovorom in pristavimo. Pokrito kuhamo 30 minut, pazimo, da zelje nenehno malce vre.

Pripravimo si dobro ponev. Kuhane pečenice preložimo v ponev, pristavimo in jih pečemo 10–15 minut, da se hrustljavo opečejo.

Kislo zelje po potrebi zgostimo z žlico moke in ponudimo s pečenico ter kuhanim ali praženim krompirjem.

Različica: Pečenice lahko pripravimo tudi tako, da surove položimo na pekač, prilijemo zajemalko vode in pečemo v pečici dobrih 30 minut.