2–4 pari pečenic
1/2 kg kislega zelja
lovorov list
žlica moke po potrebi
Priprava:
V večji lonec položimo pečenice in prilijemo vodo, da jih skoraj povsem prekrije. Pristavimo. Ko voda zavre, pečenice nad šibkim ognjem kuhamo 20 minut.
Medtem v drug lonec stresemo kislo zelje, prilijemo prav malo vode, začinimo z lovorom in pristavimo. Pokrito kuhamo 30 minut, pazimo, da zelje nenehno malce vre.
Pripravimo si dobro ponev. Kuhane pečenice preložimo v ponev, pristavimo in jih pečemo 10–15 minut, da se hrustljavo opečejo.
Kislo zelje po potrebi zgostimo z žlico moke in ponudimo s pečenico ter kuhanim ali praženim krompirjem.
Različica: Pečenice lahko pripravimo tudi tako, da surove položimo na pekač, prilijemo zajemalko vode in pečemo v pečici dobrih 30 minut.