- pločevinka paradižnikovega pireja
- 2 papriki
- 200 g poli salame v rezinah
- kozarček rezanih šampinjonov iz slanice
- 800 g mocarele za pico (ali podoben dobro topljiv sir)
- 2-4 jajca
- vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
Priprava:
- Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je na 270 ºC. Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač eno polovico. Vzhajano testo razvaljamo ali raztegnemo s prsti po naoljenem pekaču na največ pol cm debelo.
- Papriki očistimo in narežemo na trakove, mocarelo narežemo na rezine.
- Na vsak kos testa namažemo paradižnikov pire, ga obložimo s poli salamo, odcejenimi šampinjoni, mocarelo, papriko, na sredino ubijemo jajce (ali dve) ter postavimo v segreto pečico.
- Pečemo 10 - 15 minut. Če želimo močneje zapečeno pico, zadnji dve minuti pečico nastavimo na žar.
- Različica: Uporabite različne salame, klobase, ki jih je treba porabiti.