Sredin namig za kosilo: Pica s poli salamo in jajčkom

Preprosta - lahko iz ostankov različnih salam. Priprava traja 10 minut, čas peke pa še 10-15 minut. Dober tek!

Objavljeno
30. november 2016 08.42
ODPRTA KUHINJA
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • pločevinka paradižnikovega pireja
  • 2 papriki
  • 200 g poli salame v rezinah
  • kozarček rezanih šampinjonov iz slanice
  • 800 g mocarele za pico (ali podoben dobro topljiv sir)
  • 2-4 jajca
  • vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je na 270 ºC. Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač eno polovico. Vzhajano testo razvaljamo ali raztegnemo s prsti po naoljenem pekaču na največ pol cm debelo.
  2. Papriki očistimo in narežemo na trakove, mocarelo narežemo na rezine.
  3. Na vsak kos testa namažemo paradižnikov pire, ga obložimo s poli salamo, odcejenimi šampinjoni, mocarelo, papriko, na sredino ubijemo jajce (ali dve) ter postavimo v segreto pečico.
  4. Pečemo 10 - 15 minut. Če želimo močneje zapečeno pico, zadnji dve minuti pečico nastavimo na žar.
  5. Različica: Uporabite različne salame, klobase, ki jih je treba porabiti.