Sredin namig za kosilo: Porova solata s sirom

Sicer zapostavljen por se v tem receptu pokaže v vsej svoji lepoti. Priprava solate vam bo vzela 15 minut.

Objavljeno
26. oktober 2016 00.06
POROVA SOLATA S SIROM
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 2 večja pora 
  • 50 g poltrdega sira
  • sol, olje, kis, poper

 

Priprava:

  1. V loncu zavremo vodo in jo malenkost solimo.
  2. Por očistimo, narežemo na kolesca in v kropu kuhamo največ 5 minut, da se nekoliko zmehča. 
  3. Poberemo iz vode, preložimo v solatno skledo in povsem ohladimo. Vodo, v kateri smo kuhali por, porabimo kdaj drugič kot „jušno osnovo" za juho, omako, rižoto.
  4. Sir narežemo na kocke ali trakove in ga dodamo povsem ohlajenemu poru. 
  5. Začinimo s soljo, poprom in okisamo po okusu. 
  6. Ponudimo kot osvežilno solato ob mlincih in v pečici pečenih piščančjih nogicah.


Koristen nasvet: Solato lahko ponudimo takoj ali šele čez nekaj ur. Odlično se obnese tudi kot vnaprej pripravljena solata za kakšno pogostitev.