Sredin namig za kosilo: Posladek iz svežih jagod in penine

Osvežilno; priprava 5 minut

Objavljeno
25. maj 2015 11.57
SLADICA Z JAGODIČJEM
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

košarica svežih jagod

8 žlic malinovega sirupa

liter gazirane mineralne vode ali (otroške) penine

 

Priprava:

Jagode očistimo in narežemo na polovičke, četrtinke. Enakomerno jih naložimo v kozarce in v vsakem kozarcu prelijemo z 2 žlicama sladkega sirupa.

Tik preden ponudimo, v kozarce k sadju nalijemo gazirano mineralno vodo ali hladno penino.

Ponudimo takoj za osvežilen in lahek posladek po rižoti z morskimi sadeži in sezonski solati.

 

Različica: Sladica je še okusnejša s kepico sladoleda, ki jo naložimo v kozarec pod sadje. Po želji in v sezoni dodamo tudi sveže marelice, maline ali breskve, kocke melone ali lubenice.