Sredin namig za kosilo: Prosena kaša z zelenjavo

Namesto riža je danes kaša; priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut.

Objavljeno
26. november 2014 11.39
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

* 240 g prosene kaše

* pol cvetače

* 3 rdeči korenčki

* manjši rumen korenček

* pol sveže repe

* sol, peteršilj

* manjša čebula

* pol žličke masla

* zelenjavna jušna osnova

Priprava

Proseno kašo preberemo in oplak­nemo z vodo.

Vso zelenjavo narežemo in stresemo v lonec. Dodamo maslo in prav na hitro popražimo.

V lonec stresemo še proseno kašo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo.

Ko zavre, pokrito kuhamo 10-15 minut, da se kaša zmehča in nabrekne.

Solimo, začinimo s peteršiljem in postrežemo s skledo regratove ali radičeve solate s fižolom. Ne bo odveč niti malo poltrdega sira, ki ga naribamo na glavno jed.

Različica: Uporabimo različno sezonsko zelenjavo: brokoli, koromač, grah, por, celo nasekljano blitvo ali špinačo in podobno.

Koristen nasvet:

Količina prosene kaše je ravno pravšnja za družinski obrok.