Potrebujemo:
* 240 g prosene kaše
* pol cvetače
* 3 rdeči korenčki
* manjši rumen korenček
* pol sveže repe
* sol, peteršilj
* manjša čebula
* pol žličke masla
* zelenjavna jušna osnova
Priprava
Proseno kašo preberemo in oplaknemo z vodo.
Vso zelenjavo narežemo in stresemo v lonec. Dodamo maslo in prav na hitro popražimo.
V lonec stresemo še proseno kašo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo.
Ko zavre, pokrito kuhamo 10-15 minut, da se kaša zmehča in nabrekne.
Solimo, začinimo s peteršiljem in postrežemo s skledo regratove ali radičeve solate s fižolom. Ne bo odveč niti malo poltrdega sira, ki ga naribamo na glavno jed.
Različica: Uporabimo različno sezonsko zelenjavo: brokoli, koromač, grah, por, celo nasekljano blitvo ali špinačo in podobno.
Koristen nasvet:
Količina prosene kaše je ravno pravšnja za družinski obrok.