Sredin namig za kosilo: Puranji file z bučkami

Nekaj na hitro za pod zob. Pa še okusno bo. Priprava traja 5 minut, čas kuhanja in peke pa 10 minut.

Objavljeno
26. julij 2016 12.33
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 3 manjše bučke
  • 3 stroki česna
  • olje za peko mesa
  • 300 g puranjega fileja
  • 250 g kuskusa
  • sol


Priprava:

  1. Bučke umijemo in narežemo na kocke. Stresemo jih v lonec, pristavimo. Posolimo, začinimo s česnom in nad nizkim ognjem pokrito dušimo.
  2. Meso narežemo na koščke.
  3. V ponvi segrejemo olje in vanj položimo meso. Pečemo nad močnim ognjem dve minuti na eni strani, obrnemo in še minuto na drugi.
  4. Kuskus pripravimo po navodilih proizvajalca.


Namig: Kosilo lahko ponudimo z grško solato.