Sredin namig za kosilo: Puranji zrezki v začinjeni smetanovi omaki

Z muškatnim oreščkom in svežim majaronom bo prava spomladanska hranilna bomba. Priprava vam bo vzela 
10 minut, čas kuhanja pa tudi 10 minut.

sre, 30.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 500 g puranjih prsi
  • žlica olja
  • četrt do pol žličke muškatnega oreščka
  • šopek svežega majarona (ali suh iz kozarčka)
  • sol
  • 2 dl sladke smetane za kuhanje
  • 2 dl mleka
  • žlica moke


Priprava:

  1. Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke.
  2. Dobro ponev z oljem segrejemo, vanjo položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.
  3. Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom in nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.
  4. Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.
  5. Nazadnje omako začinimo s svežim majaronom in ponudimo z njoki in pisano sezonsko solato, denimo endivijo z radičem in črno redkvijo.

 

Prijavi sovražni govor