- 500 g puranjih prsi
- žlica olja
- četrt do pol žličke muškatnega oreščka
- šopek svežega majarona (ali suh iz kozarčka)
- sol
- 2 dl sladke smetane za kuhanje
- 2 dl mleka
- žlica moke
Priprava:
- Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke.
- Dobro ponev z oljem segrejemo, vanjo položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.
- Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom in nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.
- Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.
- Nazadnje omako začinimo s svežim majaronom in ponudimo z njoki in pisano sezonsko solato, denimo endivijo z radičem in črno redkvijo.