Sredin namig za kosilo: Riba v foliji

Za pepelnično sredo naj bodo kar ribice. Uporabite lahko tudi peki papir. Priprava traja 10, čas peke pa 20 minut.

Wed, 10.02.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 4 sveže očiščene ribe (postrv, orada, brancin ipd.)
  • 250 g sveže mlade blitve
  • sol, vejica rožmarina
  • 4 rezine limone
  • pol kozarca vina


Priprava:

  1. Pripravimo si dovolj velik kos aluminijeve folije ali staknemo dva kosa skupaj.
  2. Na sredino folije položimo ribo in folijo ob straneh zavihamo, da dobimo nekakšno posodico.
  3. V trebušno votlino ribe zatak­nemo rezino limone in kakšno vejico zelišča, ribo rahlo posolimo in poškropimo z vinom. Na vrh položimo še nekaj listov blitve, ki bo poskrbela za odličen okus omake.
  4. Folijo privzdignemo, na vrhu stisnemo skupaj, da jo zapremo. Preložimo na pekač in postavimo v ogreto pečico. Pečemo pri 200 stopinjah 20 minut.
  5. Ob ribi ponudimo kuhan krompir in porovo solato s kuhano čičerko.


Koristen nasvet: Pecite največ dve ribi skupaj, najlepše pa je, če je vsaka v svojem škartocu in jo z njim vred postrežete na krožniku. Namesto aluminijeve folije lahko uporabite papir za peko, le da ga pred in med peko poškropite z vodo.

Prijavi sovražni govor