- 4 sveže očiščene ribe (postrv, orada, brancin ipd.)
- 250 g sveže mlade blitve
- sol, vejica rožmarina
- 4 rezine limone
- pol kozarca vina
Priprava:
- Pripravimo si dovolj velik kos aluminijeve folije ali staknemo dva kosa skupaj.
- Na sredino folije položimo ribo in folijo ob straneh zavihamo, da dobimo nekakšno posodico.
- V trebušno votlino ribe zataknemo rezino limone in kakšno vejico zelišča, ribo rahlo posolimo in poškropimo z vinom. Na vrh položimo še nekaj listov blitve, ki bo poskrbela za odličen okus omake.
- Folijo privzdignemo, na vrhu stisnemo skupaj, da jo zapremo. Preložimo na pekač in postavimo v ogreto pečico. Pečemo pri 200 stopinjah 20 minut.
- Ob ribi ponudimo kuhan krompir in porovo solato s kuhano čičerko.
Koristen nasvet: Pecite največ dve ribi skupaj, najlepše pa je, če je vsaka v svojem škartocu in jo z njim vred postrežete na krožniku. Namesto aluminijeve folije lahko uporabite papir za peko, le da ga pred in med peko poškropite z vodo.