Sredin namig za kosilo: Riž s popečenim radičem štrucarjem

Rahlo grenka jed brez grenkega priokusa. Je še celo zelo okusna. Priprava traja okoli 10, čas kuhanja pa 20 minut
.

Wed, 27.01.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • večja glava radiča štrucarja
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • 2 stroka česna
  • manjša čebula
  • oljčno olje
  • 250-300 g riža parboiled
  • sol
  • poper

Priprava:
  1. Čebulo in česen drobno narežemo in na žlici olja svetlo popražimo.
  2. Dodamo riž, počakamo, da postekleni, nato prilijemo vložen paradižnik in vodo ter odkrito kuhamo po navodilih na embalaži.
  3. Radič štrucar očistimo in prečno narežemo na trakove.
  4. Ponev segrejemo, vanjo stresemo narezan radič in ga na hitro popečemo, le toliko, da oveni. Odstavimo, solimo, popramo in prelijemo z oljčnim oljem. Prihranimo na toplem.
  5. Kuhan riž naložimo na krožnike in potresemo s trakovi radiča. Zraven ponudimo solato z jajcem.

Prijavi sovražni govor