Sredin namig za kosilo: Rožičevo pecivo z jabolki

Sočno, hranljivo; priprava 20 minut, čas peke 20–25 minut

Objavljeno
18. marec 2015 10.39
ROŽIČEVO PECIVO Z JABOLKI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

4 jajca

jogurtov lonček sladkorja

pol lončka mleka

pol lončka olja

lonček pšenične bele moke

zvitek pecilnega praška

100 g rožičeve moke

50 g čokolade v prahu

4 jabolka

100 g rozin

3 žlice ruma

čokoladni obliv

 

Priprava:

Pečico vklopimo na 180 ºC. Pekač namastimo.

Jabolka očistimo, naribamo in pokrijemo. Rozine namočimo v rumu in nekaj žlicah vode.

Ločimo beljake od rumenjakov.

Rumenjake in sladkor penasto stepemo, da dobro narastejo. Postopoma jim dodamo mleko, olje, limonovo lupinico, potem pa še rožičevo moko, pšenično moko in pecilni prašek.

Beljake stepemo v čvrst sneg in ga nanesemo na rumenjakovo zmes. Zdaj vmešamo še naribana jabolka in namočene rozine.

Zmes naložimo v pekač, gladko poravnamo in postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.

Ohlajen biskvit prelijemo s čokoladnim oblivom in potresemo z mandlji za okras. Narežemo na kocke in ponudimo toplo ali hladno po gosti bučni juhi s popraženimi bučnimi semeni in solati iz svežega zelja s fižolom.