4 jajca
jogurtov lonček sladkorja
pol lončka mleka
pol lončka olja
lonček pšenične bele moke
zvitek pecilnega praška
100 g rožičeve moke
50 g čokolade v prahu
4 jabolka
100 g rozin
3 žlice ruma
čokoladni obliv
Priprava:
Pečico vklopimo na 180 ºC. Pekač namastimo.
Jabolka očistimo, naribamo in pokrijemo. Rozine namočimo v rumu in nekaj žlicah vode.
Ločimo beljake od rumenjakov.
Rumenjake in sladkor penasto stepemo, da dobro narastejo. Postopoma jim dodamo mleko, olje, limonovo lupinico, potem pa še rožičevo moko, pšenično moko in pecilni prašek.
Beljake stepemo v čvrst sneg in ga nanesemo na rumenjakovo zmes. Zdaj vmešamo še naribana jabolka in namočene rozine.
Zmes naložimo v pekač, gladko poravnamo in postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.
Ohlajen biskvit prelijemo s čokoladnim oblivom in potresemo z mandlji za okras. Narežemo na kocke in ponudimo toplo ali hladno po gosti bučni juhi s popraženimi bučnimi semeni in solati iz svežega zelja s fižolom.