Sredin namig za kosilo: Solata s poli salamo

Je še kje kakšen paradižnik? Priprava 5 minut

Objavljeno
20. oktober 2015 12.31
SOLATA S POLI SALAMO
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

1 rumena paprika

1 kumara

bogata vejica češnjevih paradiž­nikov

vrečka mocarelic (250 g)

3 žlice bučnih semen

kis (lahko tudi balzamični), sol

50 g mini poli salame ali hladna hrenovka

 

Priprava:

Vso zelenjavo očistimo, narežemo na manjše kocke in stresemo v solatno skledo.

V ponvi nad šibkim ognjem popražimo bučna semena. Odstavimo in semena prelijemo z bučnim oljem. Povsem ohladimo.

Medtem prerežemo mocarelice na pol ali pustimo cele, na kocke narežemo tudi poli salamo in vse dodamo v skledo.

Primešamo še ohlajena bučna semena, kis, rahlo solimo in ponudimo ob grahovi rižoti.