Sredin namig za kosilo: Stročji fižol z drobtinicami, mandlji in pinjolami

Sezonsko, enostavno in slastno. Priprava vam bo vzela zgolj 20 - 25 minut.

Objavljeno
28. september 2016 18.52
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

  • 500 g stročjega fižola
  • 2 pesti mandljev 
  • 70 g pinjol
  • sol
  • 3 žlice drobtin 
  • 2 žlici masla

Priprava:

  1. V loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo stresemo očiščen stročji fižol. Ko zavre, ga kuhamo dalje do mehkega, odcedimo in ohladimo.
  2. Mandlje grobo narežemo in prihranimo.
  3. V ponvi raztopimo maslo, na njem previdno popražimo drobtinice in nazadnje še mandlje ter pinjole. To potresemo po stročjem fižolu, premešamo in ponudimo po koprivni juhi kot prilogo polenti in golažu.