750 g kolerabice (nadzemne kolerabe)
200 g pretlačene skute
2 žlici kisle smetane
1 dl mleka
2 jajci
sol, poper
30 g mletih lešnikov
2 žlici drobtin
šopek peteršilja
timijan
Priprava:
Pečico vklopimo na 180–200 stopinj Celzija.
Kolerabico olupimo in narežemo na tanke rezine. Stresemo jo v slan krop in na hitro blanširamo.
Medtem očistimo in operemo peteršilj, ga posušimo in drobno narežemo. Stresemo v posodo, mu dodamo skuto, kislo smetano, mleko, jajca, sol, poper, timijan in vse v posodici dobro premešamo. Po potrebi prilijemo malo tekočine, v kateri se je kuhala kolerabica. Dobiti moramo takšen preliv, kot je gost jogurt.
Blanširano kolerabico naložimo v model, prelijemo z jajčno mešanico, potresemo z drobtinami, lešniki ter postavimo v segreto pečico za 15 minut.
Ponudimo kot glavno jed s kruhom po gosti korenčkovi juhi, za poobedek pa pripravimo sadno solato in ovsene piškote.