Sredin namig za kosilo: Zapečena kolerabica s hrustljavo skorjo

Odkrijte zanimiv okus; priprava 15 minut, čas peke 15 minut

Objavljeno
03. marec 2015 21.16
KOLERABICA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

750 g kolerabice (nadzemne kolerabe)

200 g pretlačene skute

2 žlici kisle smetane

1 dl mleka

2 jajci

sol, poper

30 g mletih lešnikov

2 žlici drobtin

šopek peteršilja

timijan

Priprava:

Pečico vklopimo na 180–200 stopinj Celzija.

Kolerabico olupimo in narežemo na tanke rezine. Stresemo jo v slan krop in na hitro blanširamo.

Medtem očistimo in operemo peteršilj, ga posušimo in drobno narežemo. Stresemo v posodo, mu dodamo skuto, kislo smetano, mleko, jajca, sol, poper, timijan in vse v posodici dobro premešamo. Po potrebi prilijemo malo tekočine, v kateri se je kuhala kolerabica. Dobiti moramo takšen preliv, kot je gost jogurt.

Blanširano kolerabico naložimo v model, prelijemo z jajčno mešanico, potresemo z drobtinami, lešniki ter postavimo v segreto pečico za 15 minut.

Ponudimo kot glavno jed s kruhom po gosti korenčkovi juhi, za poobedek pa pripravimo sadno solato in ovsene piškote.