Sredin namig za kosilo: Zapečena ovsena kaša z breskvami

S sadjem po lastnem navdihu; namakanje čez noč, kuhanje 30 minut, čas peke 20–25 minut

Objavljeno
28. april 2015 11.00
ZAPEČENA OVSENA KAŠA Z BRESKVAMI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine: 

150 g ovsene kaše

velika pločevinka ali velik kozarec breskovega kompota

2–3 žlice sladkorja

vrečka vaniljevega sladkorja

2 jajci, cimet

250 g skute

 

Priprava:

Ovseno kašo namočimo v vodi čez noč, naslednji dan vodo odlijemo, nalijemo novo in kašo kuhamo približno 30 minut, da se skoraj povsem zmehča. Odstavimo, vendar pustimo pokrito, da kaša popije večino vode. To lahko naredimo tudi dan prej in shranimo v hladilniku.

Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.

Medtem na kocke narežemo breskve iz kompota, v manjši posodi pa dobro spenimo jajci s sladkorjem in začimbami.

V pravokoten model za narastke najprej naložimo kašo (po potrebi odlijemo odvečno vodo), ji dodamo skuto in breskve ter vse dobro premešamo.

Nazadnje prelijemo z jajcem, še narahlo premešamo in takoj postavimo v ogreto pečico za 20–25 minut. Ponudimo po zelenjavni enolončnici.

 

Različica: Kašo lahko skuhamo tudi v mleku, kakor riž za rižev narastek, vendar potem morebitne odvečne tekočine ne moremo porabiti v enolončnici.