- 3 jajca, 225 g sladkorja
- 280 g moke, 1 dl oljčnega olja
- 1,5 dl tekočega jogurta
- vrečka vaniljevega sladkorja
- po čajno žličko pecilnega praška in nastrganega suhega ingverja
- po pol žličke sode bikarbone, soli in muškatnega oreščka
- 2 žlički mletega cimeta, 300 g naribanih bučk (od 400 g celih)
- 150 g mletih orehov ali mandljev
- limonov preliv
- sok 1 limone, 2 žlici sladkorja
- 100-120 g sladkorja v prahu
Priprava:
- Pečico segrejemo na 170-180 stopinj. Model namastimo in pomokamo.
- Bučkam odrežemo konce in jih grobo naribamo v skledo.
- V drugi posodi gladko zmešamo jajca, sladkor, olje, jogurt in vaniljo. Na zmes presejemo moko, pecilni prašek, sodo, sol in dišave. Premešamo, dodamo še naribane bučke in zmlete orehe.
- Zmes naložimo v model, pogladimo in porinemo v segreto pečico za 45 minut.
- Kolač vzamemo iz pečice in pustimo 10 minut hladiti v modelu.
- V posodici gladko zmešamo limonov sok s sladkorjem. Pecivo vzamemo iz modela, prestavimo na mrežico nad krožnikom in takoj premažemo z limonovim oblivom. Pustimo, da se ohladi.