Sredin namig za posladek: Narastek s koruznim zdrobom, citrusi in rozinami

Najboljši je pravkar spečen. Hitro bo pripravljen, še hitreje ga bodo pojedli. Priprava vam vzame 10, čas peke pa do 25 minut.

sre, 03.02.2016, 12:00

Sestavine:

  • 1 liter mleka
  • pol žličke soli
  • 150 g instant koruznega zdroba za polento
  • skodelica rozin
  • 2 žlici ruma
  • 2 - 3 žlice sladkorja
  • 2 jajci
  • 1-2 eko limoni
  • 1-2 eko pomaranči


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 200 stopinj. Pripravimo si pravokoten model za narastke ali več manjših modelčkov.
  2. V lonec nalijemo mleko, ga solimo, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.
  3. V posodici namočimo rozine z rumom.
  4. Posebej stepemo jajci s sladkorjem ter dodamo nastrgano lupinico limone in pomaranče.
  5. V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo rozine in vse dobro premešamo.
  6. Naložimo v model ali modelčke, pogladimo in postavimo v segreto pečico za 20 - 25 minut. Ponudimo toplo po zelenjavni enolončnici.

Prijavi sovražni govor