Sredin namig za posladek: Narastek s koruznim zdrobom, citrusi in rozinami

Najboljši je pravkar spečen. Hitro bo pripravljen, še hitreje ga bodo pojedli. Priprava vam vzame 10, čas peke pa do 25 minut.
Objavljeno
02. februar 2016 12.47
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 1 liter mleka
  • pol žličke soli
  • 150 g instant koruznega zdroba za polento
  • skodelica rozin
  • 2 žlici ruma
  • 2 - 3 žlice sladkorja
  • 2 jajci
  • 1-2 eko limoni
  • 1-2 eko pomaranči


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 200 stopinj. Pripravimo si pravokoten model za narastke ali več manjših modelčkov.
  2. V lonec nalijemo mleko, ga solimo, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.
  3. V posodici namočimo rozine z rumom.
  4. Posebej stepemo jajci s sladkorjem ter dodamo nastrgano lupinico limone in pomaranče.
  5. V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo rozine in vse dobro premešamo.
  6. Naložimo v model ali modelčke, pogladimo in postavimo v segreto pečico za 20 - 25 minut. Ponudimo toplo po zelenjavni enolončnici.