- 4 večja jabolka
- 3 žlice rozin
- sok pol limone
- 2 žlici ruma
- 5 žlic sladkorja
- 2 žlici masla
- 3 žlice drobtin
- pol čajne žličke cimeta
- 2 dl sladke smetane
Priprava:
- Jabolka olupimo in narežemo na kocke, stresemo v kozico, takoj prelijemo z limonovim sokom, dodamo rozine, rum in 2 žlici sladkorja in segrejemo do vrenja. Ogenj povsem zmanjšamo in nekaj minut dušimo. Ohladimo.
- Posebej segrejemo maslo in drobtinice, jih narahlo svetlo popražimo, nato odstavimo, dodamo preostali sladkor in cimet in ohladimo.
- Sladko smetano čvrsto stepemo. Po želji le malenkost sladkamo in
- ali odišavimo z vaniljevim sladkorjem.
- V visoke kozarce naložimo najprej jabolčno kašo, nato potresemo s plastjo maslenih drobtinic in plastjo smetane ter plasti ponovimo. Ponudimo kot sočen posladek po njokih z omako iz svežih paradižnikov in solati s popečenimi trakci perutnine.
Opomba: Sladica je zelo nasitna.