Četrtkov namig za posladek: Topla jabolčna čežana 
s sladko smetano

Iz slabših jabolk lahko pripravite odlično sladico. Priprava vam bo vzela 
5 minut, čas kuhanja pa 3 minute.

Objavljeno
22. april 2016 19.59
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 1 kg jabolk
  • 3 žlice sladkorja
  • žlica limonovega soka
  • cimet
  • 2 dl smetane za stepanje

Priprava:

  1. Olupimo jabolka, jih narežemo na večje kose, potresemo s sladkorjem, cimetom, prelijemo z limonovim sokom in nekaj žlicami vode, segrejemo in nato pokrito nad šibkim ognjem kuhamo do mehkega.
  2. Medtem posebej stepemo sladko smetano.
  3. Zmehčana jabolka pretlačimo s paličnim mešalnikom, naložimo v kozarce in okrasimo s stepeno smetano.


Namig: Ponudimo takoj po zelenjavni enolončnici s pirino kašo.