Torkov namig za kosilo: Bulgur z zelenjavo

Porabimo zadnje paprike; priprava 10 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
03. november 2015 12.16
BULGUR S POLETNO ZELENJAVO
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

2 zeleni papriki

2 rumeni papriki

pločevinka vloženega paradižnika

2 bučki ali ena večja

koromač z zelenjem

žlica oljčnega olja

sol

200–250 g bulgurja

 

Priprava:

Vso zelenjavo narežemo na kose in stresemo v posodo. Če smo izbrali večjo bučo, jo bo najbrž treba olupiti in ji odstraniti semenje. Dodamo še oljčno olje in popražimo oz. podušimo, približno 5 minut.

Zdaj prilijemo 2 kozarca vode, solimo in zavremo. Ko zavre, v lonec vsujemo bulgur, ga kuhamo 5 minut, nato odstavimo in pustimo pokrito še 5 minut.

Medtem zelenje koromača drobno narežemo in z njim začinimo jed tik pred postrežbo.

Zraven se priležejo pečene začin­jene perutničke in zelena solata.