Torkov namig za kosilo: Čičerka s sladkim krompirjem in panceto

Hranljiva in zelo okusna jed, ki vam bo vzela 10 minut za pripravo, kuhala pa se bo še 20-25 minut. Pa dober tek.

Tue, 08.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • večji sladki krompir
  • 2 skodelici kuhane čičerke ali enaka količina vložene iz pločevinke
  • 50 g pancete ali ostankov suhih klobas ali salam
  • večji por
  • rožmarin, sol, poper
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • 3 stroki česna

Priprava:
  1. Panceto narežemo in stresemo v posodo. Sladki krompir olupimo, narežemo na kocke, na kolobarje narežemo por in vse stresemo v posodo k panceti. Pristavimo, po potrebi dodamo malo olja in na hitro popražimo.
  2. Dodamo paradižnik, solimo, popramo, začinimo s sesekljanim rožmarinom in pokrito kuhamo 15 minut, da se krompir zmehča.
  3. Nazadnje vmešamo kuhano čičerko, strt česen in kuhamo še 5 minut, da se čičerka ogreje.

Namig: Postrežemo z rižem in solato, na primer endivijo s poširanim jajcem.

Prijavi sovražni govor