- 400 g moke,
- krepak ščep muškatnega oreščka
- 4 jajca, 1 dl vode, 1 dl mleka
- 2 žlički soli, 2-3 žlice masla
- 4-5 večjih čebul
Priprava:
- Moko, sol in muškatni orešček zmešamo. Dodamo jajca in prilijemo tekočino. Gladko premešamo in pustimo počivati.
- Medtem narežemo čebulo na rezine in na maslu počasi nad srednje močnim ognjem začnemo pražiti. Sem in tja pomešamo.
- Pripravimo si lonec in pasirko za sadje z nastavkom za večje luknjice, ki naj se lepo prilega na lonec. V lonec nalijemo vodo, jo solimo in zavremo.
- Na lonec namestimo pasirko in vanjo nalijemo četrtino testa, zavrtimo ročaj, da porinemo testo skozi luknjice v vročo vodo. Pasirko odmaknemo in s penovko poberemo vlivance, ki so že priplavali na površje. Malo odcedimo in stresemo v ponev na čebulo. Ponovimo s preostalim testom.
- Ko končamo, popražene špecle s čebulo potresemo s sirom in ponudimo kot glavno jed z veliko skledo zelene solate z redkvicami in praženimi (narezanimi) bučnimi semeni.
Opomba: Uporabite lahko tudi cedilo, vendar je daleč najlaže, elegantno in najmanj umazano s pasirko.