Torkov namig za kosilo: Enolončnica s kostanjem

Zdaj je čas za kostanj. Ste ga že nabirali? Priprava enolončnice vam bo vzela 10 minut, čas kuhanja pa 20 minut.

Objavljeno
18. oktober 2016 12.54
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 pesti stročjega fižola
  • 2 korenčka
  • 2 krompirja
  • četrt glave svežega zelja
  • žlica masla, žlica olja
  • lovor, sol, poper, timijan
  • 3 stroki česna
  • večja merica olupljenega pečenega ali kuhanega kostanja

Priprava:

  1. Stročji fižol, korenje in zelje narežemo, stresemo v lonec ter na maslu prepražimo. Prilijemo vodo ali jušno osnovo.
  2. Krompir dobro umijemo in narežemo na manjše kocke. Stresemo v juho. Začinimo z lovorjem,
  3. timijanom in kuhamo 10 minut.
  4. Česen stremo in ga v kozici na olju na hitro popražimo, da zadiši. Zalijemo z zajemalko juhe, da poberemo ves česen s kozice in zlijemo v juho.
  5. V juho damo še ves kostanj, počakamo, da juha znova zavre in kuhamo še 5 minut.
  6. Ponudimo kot samostojno jed, po juhi pa si privoščimo še toplo jogurtovo pecivo.
  7. Koristen nasvet: Za gostejšo enolončnico, polovico zelenjave pretlačite s paličnim mešalnikom.
  8. Različica: Zelenjavo prepražite na kockah slanine.