200 g puranjih prsi
pol kolerabe, pol zelene, manjša čebula
1 brokoli
1/4 kilograma brstičnega ohrovta
2 krompirja
2 stroka česna
lovor, timijan
2 pesti ajdove kaše
žlica olja in žlička masla
sol, poper
Priprava:
Najprej očistimo in narežemo vso zelenjavo, razen brstičnega ohrovta, in jo stresemo v lonec.
Potem na deski narežemo meso na manjše kose, ga stresemo v lonec, dodamo olje in maslo ter hitro prepražimo, da meso zakrkne, to je kakšni 2 minuti. Krepko mešamo.
Prilijemo vodo, začinimo z lovorjem, solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 10 minut.
V lonec stresemo še oplaknjeno ajdovo kašo in brstični ohrovt ter kuhamo še največ 10 minut.
Nazadnje v enolončnico dodamo strt česen.
Ponudimo s kosom kruha, obrok pa končamo s sirom in suhim sadjem.
Različica: Zelena, koleraba in čebula so že kar stalnica v enolončnicah, drugo zelenjavo pa dodajamo po okusu in sezoni.