Torkov namig za kosilo: Enolončnica z brstičnim ohrovtom in ajdovo kašo

Okusna in hranljiva; priprava 15 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
15. december 2014 09.49
ENOLONČNICA Z BRTSIČNIM OHROVTOM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

200 g puranjih prsi

pol kolerabe, pol zelene, manjša čebula

1 brokoli

1/4 kilograma brstičnega ohrovta

2 krompirja

2 stroka česna

lovor, timijan

2 pesti ajdove kaše

žlica olja in žlička masla

sol, poper

 

Priprava:

Najprej očistimo in narežemo vso zelenjavo, razen brstičnega ohrovta, in jo stresemo v lonec.

Potem na deski narežemo meso na manjše kose, ga stresemo v lonec, dodamo olje in maslo ter hitro prepražimo, da meso zakrk­ne, to je kakšni 2 minuti. Krepko mešamo.

Prilijemo vodo, začinimo z lovorjem, solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 10 minut.

V lonec stresemo še oplaknjeno ajdovo kašo in brstični ohrovt ter kuhamo še največ 10 minut.

Nazadnje v enolončnico dodamo strt česen.

Ponudimo s kosom kruha, obrok pa končamo s sirom in suhim sadjem.

Različica: Zelena, koleraba in čebula so že kar stalnica v enolončnicah, drugo zelenjavo pa dodajamo po okusu in sezoni.