Torkov namig za kosilo: Enolončnica z ohrovtom 
in suhim mesom

Na pustni torek jemo krepko zelenjavo in svinjino. Priprava traja 
10, čas kuhanja pa 30 minut. Za posladek naj bo pa krof!

Tue, 09.02.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 0,5 kg suhih svinjskih rebrc 
ali par kranjskih klobas
  • 50 g slanine, večji korenček
  • 250 g sveže raštike ali listnatega ohrovta
  • pol glave ohrovta, 4 krompirji
  • olje, sol, poper
  • 2 čebuli, 2 stroka česna
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • jušna osnova po potrebi


Priprava:

  1. V lonec nalijemo vodo in jo zavremo. Raštiko operemo, listom odstranimo trša stebla, prav tako očistimo ohrovt in ga narežemo na rezance. Vse skupaj stresemo v krop za 3 minute, nato odcedimo, drugače bo jed grenka.
  2. V drug lonec damo rebrca, prilijemo vodo do polovice in zavremo. Vodo odlijemo, rebrca pa prihranimo.
  3. Čebulo, korenje in slanino narežemo ter stresemo v lonec. Popražimo, da bo imela juha močan okus in prijetno barvo.
  4. Krompir olupimo in ga narežemo na večje kose. Krompir, suho meso ali klobaso, blanširani ohrovt, mezgo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo damo v lonec in kuhamo 20 minut, da se krompir skuha in zelenjava zmehča.
  5. Začinimo s česnom, soljo in poprom in ponudimo kot glavno jed.

Nabrit namig: Za posladek je pa pustni krof.

Prijavi sovražni govor