Torkov namig za kosilo: Gomoljna zelena 
v kozici z inčuni


Za brezmesno kosilo odlična ideja. Priprava jedi vam bo vzela 10 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
31. december 2015 12.59
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • večji gomolj zelene
  • 100 g slanih inčunov ali 2 pločevinki sardel
  • 1-2 žlici olja


Priprava:

  1. Gomolj zelene olupimo in narežemo na kocke. Stresemo v kozico, prilijemo vodo do polovice, pristavimo in zeleno kuhamo do mehkega, približno 5 minut. Odcedimo in vodo prihranimo.
  2. Inčune oplaknemo, jih damo v kozico, prilijemo prav malo olja, dodamo še kuhane kocke zelene in pristavimo.
  3. Podušimo minuto ali dve z nekaj vode, ki smo jo prihranili.


Namig: Ponudimo po gosti kremni bučni juhi ob ocvrti cvetači in solati iz radiča, endivije, sira in česna.