Torkov namig za kosilo: Goveji zrezki v pikantni omaki

Mehko meso v omaki; priprava 15 minut, čas kuhanja ena ura

Objavljeno
11. maj 2015 10.28
GOVEJI ZREZKI
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

4 večji zrezki iz govejega stegna

žlica moke

večja čebula, 2 stroka česna

2 večji kisli kumarici, žlica vloženih kaper

1 dl kisle smetane, žlica gorčice

2 lista lovora

 

Priprava:

Goveje zrezke narahlo potolčemo. V ponvi segrejemo olje, v njem na hitro popečemo zrezke in jih preložimo na krožnik.

Čebulo narežemo na tanke rezine, česen grobo narežemo, kisle kumarice pa narežemo na drobne kocke.

V ponev stresemo čebulo, jo popražimo. Dodamo česen, kumarice, kapre, vse potresemo z moko, malce popražimo in razredčimo z zajemalko kropa. Vmešamo še smetano, gorčico, začinimo z lovorom in soljo.

V omako položimo popečeno meso, po potrebi prilijemo tekočino in pokrito kuhamo – dušimo eno uro. Med kuho večkrat premešamo in zrezke obračamo. Proti koncu po potrebi solimo.

Jed ponudimo s pečenim krompirčkom iz pečice in veliko skledo zelene solate.

Koristen nasvet: Če imamo čas, jed pristavimo že dan prej – naslednji dan le pogrejemo.