Sestavine:
4 večji zrezki iz govejega stegna
žlica moke
večja čebula, 2 stroka česna
2 večji kisli kumarici, žlica vloženih kaper
1 dl kisle smetane, žlica gorčice
2 lista lovora
Priprava:
Goveje zrezke narahlo potolčemo. V ponvi segrejemo olje, v njem na hitro popečemo zrezke in jih preložimo na krožnik.
Čebulo narežemo na tanke rezine, česen grobo narežemo, kisle kumarice pa narežemo na drobne kocke.
V ponev stresemo čebulo, jo popražimo. Dodamo česen, kumarice, kapre, vse potresemo z moko, malce popražimo in razredčimo z zajemalko kropa. Vmešamo še smetano, gorčico, začinimo z lovorom in soljo.
V omako položimo popečeno meso, po potrebi prilijemo tekočino in pokrito kuhamo – dušimo eno uro. Med kuho večkrat premešamo in zrezke obračamo. Proti koncu po potrebi solimo.
Jed ponudimo s pečenim krompirčkom iz pečice in veliko skledo zelene solate.
Koristen nasvet: Če imamo čas, jed pristavimo že dan prej – naslednji dan le pogrejemo.