Torkov namig za kosilo: Juhica iz bučk s parmezanom in popečenimi kruhki

Polnega okusa in še boljša, če bočke zrastejo na domačem vrtu. Priprava vam bo vzela 
5, čas kuhanja pa 10 minut.

Objavljeno
18. julij 2016 16.23
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • manjša čebula, 2 stroka česna
  • pest listov bazilike
  • žlička masla, sol, poper
  • 4-5 zelenih bučk
  • voda ali jušna osnova
  • 1-2 žlici kisle smetane
  • 50 g parmezana 
ali podobnega trdega sira
  • 2 rezini kruha


Priprava:

  1. Čebulo in česen drobno narežemo in stresemo v lonec. Grobo narežemo bučke in jih prihranimo.
  2. V lonec damo maslo in na njem čebulo svetlo prepražimo.
  3. Dodamo bučke, rahlo solimo, popramo in pražimo minuto ali dve, da se bučke malo zmehčajo in okus okrepi.
  4. Prilijemo vodo ali juho, zavremo in odkrito kuhamo največ 10 minut. Zadnjo minuto juho začinimo z baziliko.
  5. Medtem kruh narežemo na majhne kocke, jih v ponvi na šibkem ognju previdno popečemo in stresemo v servirno posodico.
  6. Polovico juhe pretlačimo, vrnemo v lonec, dodamo smetano in sveže nariban parmezan ter premešamo. Nekoliko ohladimo in ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami.


Namig: Po juhi ponudimo v pečici pečene kose piščanca s širokimi rezanci in solato.