- manjša čebula, 2 stroka česna
- pest listov bazilike
- žlička masla, sol, poper
- 4-5 zelenih bučk
- voda ali jušna osnova
- 1-2 žlici kisle smetane
- 50 g parmezana ali podobnega trdega sira
- 2 rezini kruha
Priprava:
- Čebulo in česen drobno narežemo in stresemo v lonec. Grobo narežemo bučke in jih prihranimo.
- V lonec damo maslo in na njem čebulo svetlo prepražimo.
- Dodamo bučke, rahlo solimo, popramo in pražimo minuto ali dve, da se bučke malo zmehčajo in okus okrepi.
- Prilijemo vodo ali juho, zavremo in odkrito kuhamo največ 10 minut. Zadnjo minuto juho začinimo z baziliko.
- Medtem kruh narežemo na majhne kocke, jih v ponvi na šibkem ognju previdno popečemo in stresemo v servirno posodico.
- Polovico juhe pretlačimo, vrnemo v lonec, dodamo smetano in sveže nariban parmezan ter premešamo. Nekoliko ohladimo in ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami.
Namig: Po juhi ponudimo v pečici pečene kose piščanca s širokimi rezanci in solato.