Torkov namig za kosilo: Kokošji ali piščančji kari

Jed lahko ponudite z rižem ali kuskusom. Priprava vsega skupaj vam bo vzela 10, čas kuhanja pa 25 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
08. april 2016 17.07
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 600-800 g piščančjih prsi
  • 2 žlici moke
  • žlica začimbne mešanice kari
  • sol, poper, oljčno olje
  • centimeter svežega ingverja (ali podobno velik košček suhega)
  • 2 stroka česna, feferon po okusu
  • 2 skodelici kokošje jušne juhe
  • dobra pest oluščenih arašidov
  • 2 krepka ščepca sladkorja
  • vejica mete, pol šopka drobnjaka


Priprava:

  1. V posodi pomešamo kari, sol, poper in moko. Arašide grobo zmeljemo in prihranimo.
  2. Meso narežemo na kocke, stresemo v začimbno mešanico in ga v njej povaljamo.
  3. V ponvi segrejemo olje in v njem v dveh delih opečemo meso, da postane rahlo hrustljavo.
  4. Ko smo popekli vse meso, tudi prvo polovico vrnemo v ponev, nanj nastrgamo ingver, dodamo strt česen, drobno sesekljan feferon in postopoma prilivamo pol skodelice jušne osnove. Kuhamo minuto ali dve, nato dodamo arašide in počasi še prilivamo jušno osnovo. Ves čas mešamo, da dobimo gladko omako.
  5. Pokrijemo in nad šibkim ognjem kuhamo 15-20 minut.
  6. Medtem narežemo meto in drobnjak ter z njima malo pred koncem začinimo jed. Po potrebi dosolimo in ponudimo.