Potrebujemo:
1 večji krompir
1 podzemna koleraba
1 korenček
1 čebula
50 g slanine v kosu
timijan, sol, poper
žlica kisle smetane
Priprava:
Vso zelenjavo očistimo, olupimo, narežemo na kocke in stresemo v lonec.
Narežemo tudi slanino, jo dodamo k zelenjavi, pristavimo in vse skupaj kratko popražimo.
Zalijemo z vodo in pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava zmehča.
Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Nazadnje solimo, popramo in začinimo s kislo smetano ter timijanom.
Po juhi ponudimo pečen telečji zrezek v naravni omaki, kos kruha in paradižnikovo solato.
Opomba: Kdor želi kocke slanine obdržati v kosih, naj jo popeče posebej in v juho vstavi nazadnje. Namesto rumene (podzemne) kolerabe lahko vzamemo nadzemno (kolerabico).