Torkov namig za kosilo: Kolerabna juha

Poleti prijajo mlačne juhice; priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
19. julij 2015 15.43
KOLERABNA JUHA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

1 večji krompir

1 podzemna koleraba

1 korenček

1 čebula

50 g slanine v kosu

timijan, sol, poper

žlica kisle smetane

Priprava:

Vso zelenjavo očistimo, olupimo, narežemo na kocke in stresemo v lonec.

Narežemo tudi slanino, jo dodamo k zelenjavi, pristavimo in vse skupaj kratko popražimo.

Zalijemo z vodo in pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava zmehča.

Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Nazadnje solimo, popramo in začinimo s kislo smetano ter timijanom.

Po juhi ponudimo pečen telečji zrezek v naravni omaki, kos kruha in paradižnikovo solato.

 

Opomba: Kdor želi kocke slanine obdržati v kosih, naj jo popeče posebej in v juho vstavi nazadnje. Namesto rumene (podzemne) kolerabe lahko vzamemo nadzemno (kolerabico).