Torkov namig za kosilo: Lazanja z zeljem in piščančjim mesom

Hranljiva lazanja - priprava le te vam bo vzela 10 minut, pekla pa se bo še okoli 25 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
22. januar 2016 13.07
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 250 g testenin za lazanjo
  • pol večje glave belega zelja
  • 3 korenčki
  • 500 g piščančjega mesa
  • 0,5 l mleka
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici masla
  • rožmarin
  • origano
  • majaron
  • muškatni orešček

Priprava:
  1. Zelje in korenje drobno narežemo, meso pa na manjše kose.
  2. V loncu popražimo meso, dodamo zelenjavo in zajemalko vode. Dušimo nekaj minut. Solimo, začinimo z rožmarinom, origanom in majaronom ter odstavimo.
  3. Posebej skuhamo bešamel: raztopimo maslo, na njem zarumenimo moko, zalijemo z mlekom, z metlico gladko razmešamo ter začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
  4. V model nalijemo zajemalko bešamelne omake, naložimo plast testenin za lazanjo, prelijemo s plastjo bešamela, plastjo mesno-zeljne omake, nanjo položimo plast testenin in vse nekajkrat ponovimo. Vrhnjo plast testenin prelijemo z bešamelno omako.
  5. Lazanjo postavimo v segreto pečico za 25 minut. Po njej si privoščimo osvežilen kompot iz suhega sadja.

Koristen nasvet: Lazanjo boste lepše in laže narezali na kose, če jo po peki pustite počivati vsaj 5 minut.