- 250 g testenin za lazanjo
- pol večje glave belega zelja
- 3 korenčki
- 500 g piščančjega mesa
- 0,5 l mleka
- 2 žlici moke
- 2 žlici masla
- rožmarin
- origano
- majaron
- muškatni orešček
Priprava:
- Zelje in korenje drobno narežemo, meso pa na manjše kose.
- V loncu popražimo meso, dodamo zelenjavo in zajemalko vode. Dušimo nekaj minut. Solimo, začinimo z rožmarinom, origanom in majaronom ter odstavimo.
- Posebej skuhamo bešamel: raztopimo maslo, na njem zarumenimo moko, zalijemo z mlekom, z metlico gladko razmešamo ter začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
- V model nalijemo zajemalko bešamelne omake, naložimo plast testenin za lazanjo, prelijemo s plastjo bešamela, plastjo mesno-zeljne omake, nanjo položimo plast testenin in vse nekajkrat ponovimo. Vrhnjo plast testenin prelijemo z bešamelno omako.
- Lazanjo postavimo v segreto pečico za 25 minut. Po njej si privoščimo osvežilen kompot iz suhega sadja.
Koristen nasvet: Lazanjo boste lepše in laže narezali na kose, če jo po peki pustite počivati vsaj 5 minut.