Torkov namig za kosilo: Lignji v paradižnikovi omaki

Pravi poletni užitki. Priprava obroka vam bo vzela zgolj 5 minut, čas kuhanja pa še 30 minut. Dober tek!

Objavljeno
24. junij 2016 23.35
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 1 kg očiščenih lignjev
  • 2 pločevinki vloženega paradižnika
  • 2 žlici vloženih kaper
  • 6 filejev vloženih inčunov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • glavica česna
  • pol dl belega vina
  • šopek peteršilja
  • sol


Priprava:

  1. Lignje narežemo na pol ali na tri dele.
  2. Ponev segrejemo, nalijemo olje, dodamo inčune in kapre ter pražimo nekaj minut, da se
  3. inčuni povsem razpustijo.
  4. Potem dodamo strt česen in narezane lignje. Ogenj povečamo in pečemo približno 2
  5. minuti.
  6. Zatem v ponev prilijemo vino in kuhamo dalje, da tekočina skoraj povsem izpari.
  7. Ogenj zmanjšamo, vmešamo še paradižnik iz pločevinke in pokrito kuhamo dalje 20 minut.
  8. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in ponudimo s polento ali kosi dobrega domačega
  9. kruha, ki ga pomakamo v slastno omako. Zraven se prileže sezonska solata.


Koristen nasvet: Lignjev ne umivajte; pred peko jih le osušite s kuhinjskim prtičkom.