- 1 kg očiščenih lignjev
- 2 pločevinki vloženega paradižnika
- 2 žlici vloženih kaper
- 6 filejev vloženih inčunov
- 3 žlice oljčnega olja
- glavica česna
- pol dl belega vina
- šopek peteršilja
- sol
Priprava:
- Lignje narežemo na pol ali na tri dele.
- Ponev segrejemo, nalijemo olje, dodamo inčune in kapre ter pražimo nekaj minut, da se
- inčuni povsem razpustijo.
- Potem dodamo strt česen in narezane lignje. Ogenj povečamo in pečemo približno 2
- minuti.
- Zatem v ponev prilijemo vino in kuhamo dalje, da tekočina skoraj povsem izpari.
- Ogenj zmanjšamo, vmešamo še paradižnik iz pločevinke in pokrito kuhamo dalje 20 minut.
- Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in ponudimo s polento ali kosi dobrega domačega
- kruha, ki ga pomakamo v slastno omako. Zraven se prileže sezonska solata.
Koristen nasvet: Lignjev ne umivajte; pred peko jih le osušite s kuhinjskim prtičkom.