- 3 večji jajčevci
- 400-500 g mocarele
- 2 pločevinki vloženega paradižnika (pire ali koščki)
- sveža bazilika
- sol, poper, 3 žlice moke
- oljčno olje
- 100 g parmezana
Priprava:
- Jajčevce operemo, odrežemo na obeh koncih in prečno narežemo na tanke rezine, jih posolimo in pustimo vsaj 15 minut, da se razgrenijo.
- Mocarelo narežemo na tanke rezine. Pečico vključimo na 180 stopinj, jajčevce pa obrišemo s kuhinjskim papirjem. Paradižnik v posodi zmešamo s soljo, poprom in sesekljano baziliko.
- Rezine jajčevcev popramo in povaljamo v moki, nato jih v ponvi zlato rumeno opečemo. Pečemo na močnem ognju, v ponev po potrebi dodajamo olje. Popečene odlagamo na kuhinjski papir, ki bo popivnal odvečno maščobo.
- V pekač v več plasteh naložimo popečene jajčevce, paradižnikovo omako in mocarelo, dokler nam ne zmanjka sestavin.
- Zloženko bogato potresemo z naribanim parmezanom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za približno pol ure.
- Ponudimo kot glavno jed s kruhom in solato. Za poobedek je sladoled.