Torkov namig za kosilo: Parmigiana di melanzane

Zapečeni jajčevci s parmezanom. Priprava traja 20 minut, čas peke pa 30 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
30. avgust 2016 12.48
PARMIGIANA
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 3 večji jajčevci
  • 400-500 g mocarele
  • 2 pločevinki vloženega paradižnika (pire ali koščki)
  • sveža bazilika
  • sol, poper, 3 žlice moke
  • oljčno olje
  • 100 g parmezana


Priprava:

  1. Jajčevce operemo, odrežemo na obeh koncih in prečno narežemo na tanke rezine, jih posolimo in pustimo vsaj 15 minut, da se razgrenijo.
  2. Mocarelo narežemo na tanke rezine. Pečico vključimo na 180 stopinj, jajčevce pa obrišemo s kuhinjskim papirjem. Paradiž­nik v posodi zmešamo s soljo, poprom in sesekljano baziliko.
  3. Rezine jajčevcev popramo in povaljamo v moki, nato jih v ponvi zlato rumeno opečemo. Pečemo na močnem ognju, v ponev po potrebi dodajamo olje. Popečene odlagamo na kuhinjski papir, ki bo popivnal odvečno maščobo.
  4. V pekač v več plasteh naložimo popečene jajčevce, paradižnikovo omako in mocarelo, dokler nam ne zmanjka sestavin.
  5. Zloženko bogato potresemo z naribanim parmezanom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za približno pol ure.
  6. Ponudimo kot glavno jed s kruhom in solato. Za poobedek je sladoled.