Torkov namig za kosilo: Pečene breskve z gorgonzolo in balzamičnim kisom

Kosilo s sladko-kislo omako, tako je, breskve so zdaj aktualne. Priprava vam bo vzela 
5, čas peke 12-15 minut.

Objavljeno
26. julij 2016 12.23
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 veliki čvrsti breskvi
  • 2-3 žlice sladkorja
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • poper
  • trikotnik gorgonzole


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
  2. V kozici pomešamo sladkor, balzamični kis in poper, pristavimo in kuhamo približno 5 minut, da se omaka napol pokuha. Odstavimo in pokrito prihranimo.
  3. Medtem breskvi prepolovimo in jima odstranimo koščico.
  4. Na pekač položimo polovičke breskev s prerezano stranjo navzdol in porinemo v segreto pečico za 10 minut.
  5. Po tem času breskve obrnemo, prelijemo z omako in pečemo še 3-5 minut, odvisno od velikosti in zrelosti sadežev. Vzamemo iz pečice, nadevamo s sirom in postrežemo kot prilogo k pečenim perutničkam in krompirjevemu pireju. Zraven gre še zelena solata.


Različica: Namesto breskev izberite čvrste marelice.