- 2 veliki čvrsti breskvi
- 2-3 žlice sladkorja
- 4 žlice balzamičnega kisa
- poper
- trikotnik gorgonzole
Priprava:
- Pečico vklopimo na 180 stopinj.
- V kozici pomešamo sladkor, balzamični kis in poper, pristavimo in kuhamo približno 5 minut, da se omaka napol pokuha. Odstavimo in pokrito prihranimo.
- Medtem breskvi prepolovimo in jima odstranimo koščico.
- Na pekač položimo polovičke breskev s prerezano stranjo navzdol in porinemo v segreto pečico za 10 minut.
- Po tem času breskve obrnemo, prelijemo z omako in pečemo še 3-5 minut, odvisno od velikosti in zrelosti sadežev. Vzamemo iz pečice, nadevamo s sirom in postrežemo kot prilogo k pečenim perutničkam in krompirjevemu pireju. Zraven gre še zelena solata.
Različica: Namesto breskev izberite čvrste marelice.