2 skodelici češenj
pol kozarca rdečega vina
za noževo konico kumine, soli, popra
timijan
2 žlici (češnjeve, kiselkaste) marmelade
žlica rjavega sladkorja
2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
olje za peko
Priprava:
Češnje izkoščičimo in stresemo v manjšo kozico. Prilijemo vino, začinimo s kumino, soljo, poprom, timijanom in marmelado. Pristavimo, počakamo, da zavre, povsem zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 10 minut. Občasno premešamo. To je omaka.
Piščančje fileje po dolgem razpolovimo, da dobimo 4 polovice, rahlo posolimo, popramo in namastimo z oljem.
Ponev namastimo z oljem in meso nad močnim ognjem pečemo po 4 minute na vsaki strani.
Meso položimo na krožnik, narežemo in prilijemo češnjevo omako. Zraven ponudimo skutne svaljke in veliko skledo zelene solate.