Torkov namig za kosilo: Pečene piščančje prsi s češnjevo omako

Izkoristimo češnje; priprava 10 minut, čas kuhanja in peke 15–20 minut

Objavljeno
15. junij 2015 11.58
PIŠČANEC
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

2 skodelici češenj

pol kozarca rdečega vina

za noževo konico kumine, soli, popra

timijan

2 žlici (češnjeve, kiselkaste) marmelade

žlica rjavega sladkorja

2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože

olje za peko

 

Priprava:

Češnje izkoščičimo in stresemo v manjšo kozico. Prilijemo vino, začinimo s kumino, soljo, poprom, timijanom in marmelado. Pristavimo, počakamo, da zavre, povsem zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 10 minut. Občasno premešamo. To je omaka.

Piščančje fileje po dolgem razpolovimo, da dobimo 4 polovice, rahlo posolimo, popramo in namastimo z oljem.

Ponev namastimo z oljem in meso nad močnim ognjem pečemo po 4 minute na vsaki strani.

Meso položimo na krožnik, narežemo in prilijemo češnjevo omako. Zraven ponudimo skutne svaljke in veliko skledo zelene solate.