Torkov namig za kosilo: Piščančji casserolle

Odlična kombinacija okusov. Priprava vam bo vzela 10 minut, čas peke pa 30 minut.

Objavljeno
28. september 2016 18.40
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

  • 8 kosov piščančjega mesa
  • 4-6 velikih mesnatih paradižnikov
  • 4 stroki česna
  • 250 g šampinjonov
  • pol šopka bazilike
  • 2 dl vode, vina ali jušne osnove
  • sol, poper
  • malo maščobe

Priprava:

  1. Paradižnike grobo narežemo, česen oluščimo in stremo ter vse skupaj damo v globok pekač.
  2. Pečico vklopimo na 200- 210 stopinj.
  3. Gobice narežemo na polovice in prihranimo.
  4. V ponvi segrejemo maščobo in na njej opečemo meso z vseh strani. Nato meso položimo v ponev na paradižnike. 
  5. V ponev stresemo gobice, jih na hitro popražimo in prav tako dodamo v pekač. Vse skupaj posolimo, popramo, začinimo s polovico bazilike, prilijemo tekočino, pokrijemo in porinemo v segreto pečico za 20 minut. Med peko po potrebi prilivamo tekočino.
  6. Ko je meso pečeno, pekač vzamemo iz pečice, jed dodatno začinimo z baziliko in ponudimo s kuskusom in veliko skledo mešane solate.

Opomba: Čas peke je odvisen od kosov mesa. Kos mesa s kostjo bo pečeno šele šele po 45 minutah, kosi beder brez kosti in kože pa že v 20 minutah.