Torkov namig za kosilo: Puranji file v karijevi omaki

Kraljevska jed, ki jo lahko ponudite z njoki, rižem ali krompirjem. Priprava fileja vam bo vzela 5, čas kuhanja pa 7 minut.

Objavljeno
26. februar 2016 13.57
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g puranjega fileja
  • žlička karija
  • sol
  • žlica olja
  • 2 dl smetane za kuhanje ali 4 žlice maskarponeja


Priprava:

  1. Meso narežemo na trakove ali manjše kose.
  2. V ponvi s plastjo proti prijemanju segrejemo olje s karijem, da zacvrči.
  3. Dodamo meso in nad srednje močnim do močnim plamenom pražimo/pečemo, da meso po vseh straneh zakrkne in ohrani mesni sok.
  4. Solimo, zmanjšamo ogenj, prilijemo smetano, malo vode ali jušne osnove ter pokrito kuhamo še največ 5 minut.


Namig: Ponudimo po porovi juhi z njoki in radičevo solato. Za posladek si privoščimo vroče višnje s sladoledom.