Torkov namig za kosilo: Regratova juha

Zelo sezonsko; priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
07. april 2015 10.53
REGRATOVA JUHA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

2 krompirja

manjša peteršiljeva korenina

sol, poper, muškatni orešček

2–3 pesti regrata

Priprava:

Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega, približno 10 minut.

H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, nekaj minut kuhamo, da oveni, nato prilijemo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Nazadnje juho solimo in začinimo s poprom in muškatnim oreščkom. Če paličnega mešalnika nimamo, krompir v loncu pretlačimo kar z vilicami, regrat pa prej le narežemo in vstavimo v juho.

Različica: Če želimo krepkejšo juho, ji dodamo prepražene kocke pancete ali slanine ali kocke šunke.