Torkov namig za kosilo: Riž basmati s tofujem in ingverjem

Še boljši je iz voka; priprava 10 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
10. november 2014 10.42
RIŽ BASMATI S TOFUJEM IN INGVERJEM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

250–300 g oluščenega riža basmati

2 pora

1 korenček

steblo belušne zelene

1–2 žlički karija

žlička nastrganega suhega ingverja ali za prst debel košček svežega

2 dl sladke smetane za kuhanje

žlička masla (ali sojinega olja)

400 g tofuja

 

Priprava: 

Najprej narežemo korenček in tofu ter oboje stresemo v visoko ponev, nato narežemo še zeleno in por, a to prihranimo.

Posebej pristavimo rahlo slano vodo. Ko zavre, v krop stresemo riž in ga napol pokritega kuhamo približno 10 minut, da se zmehča.

Zdaj v ponev h korenčku in tofuju dodamo maslo, pristavimo in pražimo minuto ali dve.

Dodamo še zeleno, por, začinimo s karijem, nastrganim ingverjem, prilijemo smetano, premešamo in pokrito kuhamo kakšnih pet minut, da se zelenjava zmehča, a korenček še ostane čvrst na ugriz.

Kuhan riž po potrebi odcedimo, nato stresemo v omako.

Pomešamo in ponudimo ob fižolovi solati s koruzo in kislimi kumaricami.

 

Različica: Namesto navadnega tofuja izberemo dimljenega.