4 kuhane ali pečene rdeče pese
žlička soli
žlica olja
4 stroki česna
4 brinove jagode
0,5 dl vina
2 žlici kisle smetane in žlica sveže naribanega hrena ali 2 žlici hrenovega namaza
Priprava:
Pese olupimo in narežemo na kocke. Česen in brinove jagode stremo v možnarju.
V velikem loncu zavremo vodo za testenine.
V ponvi segrejemo olje in v njem nežno prepražimo česen z brinovimi jagodami.
Krop solimo, vanj stresemo testenine in jih skuhamo al dente.
Potem povečamo plamen pod ponvijo, vanjo stresemo kocke pese, solimo in med mešanjem kuhamo 2–3 minute, da se pesa ogreje. Prilijemo vino in kuhamo naprej.
Odcejene testenine pretresemo v ponev v omako, prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale, vmešamo še hren in kislo smetano in takoj ponudimo s sezonsko solato, recimo endivijo s trdo kuhanim jajcem.