Torkov namig za kosilo: »Špecli« z lečo in hrenovko

Domači oktoberfest. Zakaj pa ne? Naredimo si ga kar doma. Priprava jedi nam bo vzela 5, čas kuhanja pa 45 minut

Objavljeno
24. oktober 2016 10.40
Sestavine:
  • zavitek suhih jajčnih vlivancev (500g)
  • 250 g zelene leče
  • čebula
  • lovor
  • žlica olja
  • korenček
  • pol žličke mlete paprike
  • sol, poper
  • pol kozarca rdečega vina
  • 2 - 4 pare hrenovk ali pivskih klobas

Priprava:

  1. Korenček in čebulo drobno narežemo in na žlici olja na hitro popražimo. Potresemo z mleto papriko, dodamo lečo, zalijemo z vodo, solimo in popramo, začinimo z lovorjem ter kuhamo 40 minut. 
  2. V visok lonec nalijemo vodo, jo solimo, pristavimo in v krop preko cedila vlivamo testo za vlivance. Kuhamo približno 7 minut. 
  3. Kuhane odcejene vlivance stresemo v servirno skledo in zabelimo z maslom. Po želji jih popečemo v ponvi na malo masla.
  4. Leči dodamo na kolesca narezane hrenovke, po okusu okisamo z vinom in kuhamo še 5 minut. 
  5. Jajčne vlivance ponudimo z lečno prikuho in sezonsko solato.