Torkov namig za kosilo: Piščančje krače v paradižnikovi omaki z bučo in bulgurjem

Otroci jih obožujejo; priprava 5 minut, čas kuhanja 20-25 minut.

Objavljeno
03. november 2014 09.19
PIŠČANEC
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

8 piščančjih krač

večja bučka (okoli 0,5 kg)

pločevinka paradižnika

vejica rožmarina

200 g bulgurja

 

Priprava:

Buč(k)o po potrebi olupimo, narežemo na kocke in prihranimo.

Piščančje krače v globlji ponvi opečemo. Dodamo paradižnik iz pločevinke, solimo in začinimo z listki rožmarina.

V ponev k mesu stresemo kocke bučk. Rahlo posolimo in pokrito nad šibkim ognjem kuhamo 20 minut. V tem času se kosi bučk lepo razpustijo in zgostijo omako. Po potrebi prilijemo malo vode ali kokošje jušne osnove.

Medtem skuhamo bulgur po navodilih na embalaži – praviloma zadošča, da vodo zavremo, v slan krop stresemo bulgur, premešamo, odstavimo in pustimo nabrekati 5–7 minut.

Meso z omako in bulgurjem za prilogo ponudimo z zeljno solato.