V nedeljo pečemo: Ananasov kolač z belo čokolado

Kolač preproste priprave, ki tekne tako topel kot hladen.

Objavljeno
20. marec 2015 09.49
Peče Ana Bulat
Peče Ana Bulat
Zraven lahko ponudimo malce stepene sladke smetane ali vaniljev sladoled.

Sestavine:

pločevinka ananasa (3 koluti za dno pekača)

2 žlici rjavega sladkorja

60 g masla

4 žlice olja

100 g rjavega sladkorja

zvitek vaniljevega sladkorja

2 jajci

0,5 dl tople vode

200–210 g bele moke (odvisno od velikosti jajc)

žlička pecilnega praška

60 g nasekljane bele čokolade

60 g narezanih koščkov ananasa (dobro odcejenih)


Priprava:

Pekač dobro namastimo z maslom in posujemo z 2 žlicama rjavega sladkorja. Po dnu razporedimo približno 3 kolute ananasa (prej jih dobro odcedimo na papirnati brisački).

V manjši kozici razpustimo maslo in olje. Postavimo na stran.

Rjavi sladkor, vaniljev sladkor in jajci penasto stepemo. Jajčni zmesi primešamo stopljeno maslo z oljem ter prilijemo še toplo vodo. Počasi in med mešanjem dodamo moko s pecilnim praš­kom. Na koncu ročno vmešamo še koščke bele čokolade in drobne koščke ananasa.

Maso vlijemo v priprav­ljen pekač in na 170 stopinj Celzija pečemo 35–40 minut. Pečen kolač pustimo stati 5 minut, nato ga previdno obrnemo na ravno desko (ananas bo zdaj na vrhu). Pustimo, da se ohladi. Narežemo na koščke in ponudimo.


Opomba:
Če se nam kolač po vrhu malce dvigne, lahko po želji zgornji del porežemo.