Zraven lahko ponudimo malce stepene sladke smetane ali vaniljev sladoled.
Sestavine:
pločevinka ananasa (3 koluti za dno pekača)
2 žlici rjavega sladkorja
60 g masla
4 žlice olja
100 g rjavega sladkorja
zvitek vaniljevega sladkorja
2 jajci
0,5 dl tople vode
200–210 g bele moke (odvisno od velikosti jajc)
žlička pecilnega praška
60 g nasekljane bele čokolade
60 g narezanih koščkov ananasa (dobro odcejenih)
Priprava:
Pekač dobro namastimo z maslom in posujemo z 2 žlicama rjavega sladkorja. Po dnu razporedimo približno 3 kolute ananasa (prej jih dobro odcedimo na papirnati brisački).
V manjši kozici razpustimo maslo in olje. Postavimo na stran.
Rjavi sladkor, vaniljev sladkor in jajci penasto stepemo. Jajčni zmesi primešamo stopljeno maslo z oljem ter prilijemo še toplo vodo. Počasi in med mešanjem dodamo moko s pecilnim praškom. Na koncu ročno vmešamo še koščke bele čokolade in drobne koščke ananasa.
Maso vlijemo v pripravljen pekač in na 170 stopinj Celzija pečemo 35–40 minut. Pečen kolač pustimo stati 5 minut, nato ga previdno obrnemo na ravno desko (ananas bo zdaj na vrhu). Pustimo, da se ohladi. Narežemo na koščke in ponudimo.
Opomba: Če se nam kolač po vrhu malce dvigne, lahko po želji zgornji del porežemo.