V nedeljo pečemo: Ananasovi kozarčki

Osvežilna in hitro pripravljena sladica brez prižiganja pečice.

Objavljeno
12. september 2014 12.23
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Primerna je tudi za prilož­nosti, ko nam primanjkuje časa, saj jo lahko pripravimo vnaprej.


Sestavine:

100 g maslenih keksov

50 g masla

žlica ruma

175 g kremnega sira philadelphia

1 dl sladke smetane

2 žlici sladkorja v prahu

2 žlici kokosa

200 g ananasa (svež ali iz konzerve)

2 dl sladke smetane

Priprava:

Kekse zdrobimo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Dodamo še žlico ruma in z rokami dobro premešamo. Maso razporedimo na dno kozarčkov.

Za nadev dobro zmešamo kremni sir, nestepeno sladko smetano, sladkor v prahu in kokos. Sirno zmes razporedimo na piškotno dno. Po vrhu enakomerno razporedimo koščke ananasa in okrasimo s stepeno sladko smetano.

Kozarčke hranimo v hladilniku.