V nedeljo pečemo: Čajni kolački

Preprost recept za hitro pripravljene kolačke, legendarne angleške scones. Da bodo še slajši, jim lahko dodamo drobno narezano suho sadje ali oreščke.
Objavljeno
11. marec 2016 11.42
R. O. K.
R. O. K.

Sestavine:

  • 450 g moke
  • 25 g pecilnega praška
  • 110 g sladkorja, ščepec soli
  • 170 g masla, jajce
  • 250 ml mleka


Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj in namastimo pekač.
  2. V večji posodi zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol in na koščke narezano maslo.
  3. V manjši posodi stepemo jajce in mleko in potem pretresemo k suhim sestavinam.
  4. Na rahlo pomokani podlagi zgnetemo testo in ga zvaljamo na 1,5 centimetra debelo. Zrežemo ga na 8 delov poljubnih oblik in jih zložimo v pekač.
  5. V pečici pečemo 15 minut oz. dokler niso kolački zlato rjave barve.


Namig: Kolačke postrezite prerezane na pol, z nekaj goste smetane, lahko tudi kisle, in sladko marmelado, najbolje jagodno.